domingo, 2 de agosto de 2015

HISTÒRIA DE LA MÚSICA ROCK: ALTRES GRUPS DE LA NEW WAVE (SYNTH POP)





Erasure. Després de ser un dels fundadors de Dépéche Mode i de formar els grups Yazoo i The Assembly, l’inquiet Vince Clarke (teclats) va integrar amb el cantant Andy Bell el duo Erasure, associació que va comptar amb un important èxit a les dues bandes de l’oceà Atlàntic.

Eurythmics. Duo de gran èxit, mitjan la dècada dels 80, format per la vocalista Annie Lennox i el guitarrista Dave Stewart, que havia integrat la banda The Tourists. El grup va aconseguir triomfar gràcies a hits com “Love is a stranger”, el popular “Sweet dreams (are made of this)” o el pràcticament bubblegum “The miracle of love”. Després de la separació, Lennox va continuar en solitari.

Human League (foto). En un principi, el grup el van composar Philip Oakley (veu i teclats), únic membre fix de la formació; Martyn Ware (teclats) i Ian Craig (teclats), però els dos darrers van abandonar per fundar la banda Heaven 17. Posteriorment, Oakley va reclutar altres músics i les cantants Joanne Catherall i Susan Ann Sulley, període en què el conjunt va transitar per la seva etapa més popular, marcada per l’àlbum “Dare” i el seu famós single “Don’t you want me ?”, un dels clàssics del synth pop.

Orchestral Manouvres in the Dark. Duet fundat per Andy McCluskey (veu, teclats i baix) i Paul Humphreys (teclats i veu). L’associació, extremadament tecnificada, va triomfar mitjançant temes molt populars com el clàssic “Enola gay”, “Souvenir” o “Joan d’Arc”. Arran de la separació, McCluskey va conservar el nom del grup en la seva trajectòria posterior.

Pet Shop Boys. Un altre duo, aquest integrat per Neil Tennant (veu, teclats i guitarra) i Chris Love (teclats i veu). La formació, icona del moviment gai i de llarga trajectòria, ha comptat amb l’habilitat d’entusiasmar tant un públic poc exigent, assidu de les radiofórmules, com un seguidor de caràcter més alternatiu i intel•lectualitzat. Durant l’època d’auge del synth pop, el grup va facturar èxits propers al bubblegum com “West end girls”, “Suburbia” o la versió del tema d’Elvis Presley “Always of my mind”.

Simple Minds. Banda composta pel carismàtic Jim Kerr (veu), Charlie Burchill (guitarra i teclats), Eddie Duffy (baix) i Mel Gaynor (bateria). Durant la seva època inicial, el quartet, que va flirtejar amb el corrent dels nous romàntics, es va especialitzar en el pop de caràcter tecnificat, període en què van destacar l’àlbum “Sons and fascination” i la cançó “Love song”. Més tard, el conjunt britànic va portar a terme un important canvi de xip que el va apropar a un tipus de rock semblant al que aleshores realitzava el grup irlandès U 2, moment en que va gravar el hit de caire èpic “”Don’t you (forget about me)”.

Yazoo. Malgrat ser el principal compositor del quartet, Vince Clarke (teclats) va abandonar Dépéche Mode després del primer àlbum del grup, moment en què va fundar el duet Yazoo amb la cantant Allyson Moyet. Malgrat que l’associació va triomfar tant a la Gran Bretanya com als Estats Units, l’errant Clarke també va tancar aviat aquesta etapa per formar més tard les formacions The Assembly, de caràcter efímer, i Erasure. 

No hay comentarios: