martes, 21 de febrero de 2017

FASES DE LA MÚSICA ROCK: EL GRAN INICI DELS 70 DE THE ROLLING STONES














Molts experts, sobretot aquells d’edat més avançada, reivindiquen els Rolling Stones de la dècada dels 60, sobretot quan el llavors quintet britànic va editar un dels seus àlbums més elogiats i històrics, “Aftermath”, gravat l’any 1966 i que compta amb grans clàssics del grup anglès com “Paint it Black”, “Out of time”, “Lady Jane” o “Under my thumb”.

No obstant, penso que la gran època dels Stones va tenir lloc durant els inicis del decenni dels 70, malgrat que la banda londinenca havia tingut força problemes pel que fa al final de la dècada anterior, quan, concretament l’any 1969, el seu guitarrista i membre fundador, Brian Jones, va ser trobat mort en la piscina de la seva residència i en què un noi negre va ser assassinat en una actuació de la formació al festival d’Altamont.

Tanmateix, el grup es va refer d’aquells afers, i d’altres derivats de les drogues i diversos escàndols, i va gravar dos excel·lents àlbums: “Sticky fingers”, l’any 1971, i el doble “Exile on Main Street”, l’any 1972. El primer treball és, segons la meva opinió, el millor disc del llegendari conjunt britànic, amb pistes com “Brown sugar”, “Sway”, la magnífica “Wild horses”, “Can’t you hear me Knocking” o “Sister morphine”, aquesta amb la col·laboració compositiva de Marianne Faithful, aleshores nòvia de Mick Jagger.

La segona obra, gravada a la Costa blava francesa,  es també un treball extraordinari, encara que potser, segurament per tractar-se d’un disc doble, una mica més irregular que el seu il·lustre predecessor. En l’àlbum hi formen part magnífics temes com “Rocks off”, “Tumblin’ dice”, “Torn and frayed”, “Down on the line” i la fantàstica “Let it loose”.

A la foto, una imatge de la banda en aquella època.

No hay comentarios: