John Cale (foto). Integrant de la mítica banda experimental The Velvet Underground (VU), de la qual en va ser el líder juntament amb Lou Reed, el gal•lès John Cale va abandonar el grup després del segon àlbum de la formació, l’avantguardista i revolucionari “White light, white heat”, per discrepàncies amb el compositor de Brooklyn. Com a solista va continuar una tendència similar a la que va portar a terme amb VU, encara que va fer un parèntesi amb el més sofisticat i asserenat treball “Paris 1919”, un dels discs més elogiats de la dècada dels 70. A finals del decenni va gravar al CBGB el disc “Sabotage / live” i, bastants anys més tard i arran de la mort del pintor pop Andy Warhol, productor de l’obra inicial de VU, es va reunir amb Reed per dedicar-li “Songs from Drella”.
Nina Hagen. Nascuda a l’Alemanya comunista, va editar dos discs en alemany i es va traslladar més tard a Califòrnia, on va utilitzar la llengua anglesa en els seus treballs i va tenir una etapa força popular durant la dècada dels 80, curiosament quan el punk rock havia perdut transcendència, en una etapa en què va caracteritzar-se per l’extravagància, els actes polèmics i la temàtica religiosa, extraterrestre i animalista. Posteriorment, va perdre força fins el punt de desaparèixer totalment del primer pla musical.
The Buzzcoks. Banda formada per Pete Shelley (veu i guitarra), Steve Diggle (guitarra), Steve Garvay (baix) i John Maher (bateria). El quartet va triomfar amb el seu primer àlbum, “Another music in different kitchen”; va ser un dels primers conjunts de l’escena Manchester, en la qual més tard hi formarien part Joy Division, New Order o Happy Mondays, i, arran de la crisi del punk, va obrir-se camí en altres gèneres. Més tard, el grup va anar perdent força, sobretot quan un component posterior, Howard Devoto (veu), va fundar Magazine, una de les principals formacions que van marcar la New Wave.
The Damned. Grup integrat per Dave Vanian (veu), Brian James (guitarra), Captain Sensible (baix) i Rat Scabies (bateria). Va ser la primera banda punk britànica en gravar un disc, concretament el single “New Rose”, que més tard es va incloure en l’àlbum “Damned, Damned, Damned”, encara que després el quartet es va veure eclipsat per formacions com The Sex Pistols i The Clash. Amb la decadència de la moda punk, Damned es va introduir en el rock sinistre i va iniciar una època molt inestable, fins el punt que Dave Vanian en va acabar sent l’únic membre fix.
Dead Boys. Conjunt fundat per Stiv Bators (veu), Cheetah Chrome (guitarra), James Zero (guitarra), Jeff Magnum (baix) i Johnny Blitz (bateria). Després d’abandonar Ohio, el quintet es va traslladar a Nova York, on va ser una de les bandes assídues del local CBGB, mentre que, juntament amb Ramones, va ser la formació punk nord-americana que va seguir més clarament les característiques del gènere al Regne Unit. Durant el decenni dels 80, els Dead Boys van iniciar una clara inestabilitat.
Dead Kennedys. Grup integrat per Jello Biafra (veu), indiscutible líder de la formació; East Bay Ray (guitarra), 6025 (guitarra), Klaus Flouride (baix i veu) i Ted (bateria). La banda, fundada a San Francisco, va utilitzar els gèneres punk rock, garage rock i hardcore, sent en aquest últim estil pionera, mentre va usar l’humor, la sàtira i el sarcasme en les seves lletres, factors en què va rebre la influència de Frank Zappa i The Sex Pistols. Conjunt molt polititzat, va anar degenerant amb el pas del temps.
The Stranglers. Grup format per Hugh Cornwell (veu i guitarra) i Jean – Jacques Burnel (veu i baix), líders de la banda, a qui es van unir Jet Black (bateria) i Dave Greenfield (teclats). El conjunt anglès, en plena època punk, va triomfar mitjançant l’emblemàtic àlbum “No more heroes” i, molt especialment, amb el senzill d’idèntic títol. Posteriorment, Stranglers es va unir en el corrent de la New Wave, període en què van obtenir l’èxit gràcies al tema “Always the sun”, que es va incloure en el treball "Dreamtime".
Richard Hell & the Voidoits. Un dels pioners del punk novaiorquès, el cantant i baixista Richard Hell, que va formar part de les bandes The Neon Boys, The Heartbreackers i els emblemàtics Television, va fundar The Voidoits amb Robert Quine (guitarra i veu), Ivan Julian (guitarra i veu) i Marc Bell (bateria). El grup només va editar dos àlbums, encara que l’inicial, “Blank generation”, ha estat abastament reivindicat al llarg del temps i es tracta d’una de les obres cabdals del punk nord-americà. Fan de la llegendària formació The Rolling Stones, Hell es va veure molt influenciat per The Velvet Underground i The Stooges, va fer ús també del garage rock, va ser un dels músics referencials del CBGB i, com Patti Smith, va exercir l’art de la poesia.