domingo, 12 de abril de 2015

HISTÒRIA DE LA MÚSICA ROCK: THE BEE GEES




En plena febre de la música disco, pels voltants dels anys 1977 i 1978, vaig presenciar per televisió un documental sobre el trio The Bee Gees, llavors un grup immensament popular arran de la seva participació a la banda sonora de la cèlebre pel•lícula “Saturday night fever”. Esperava trobar-me tres homes amb el cabell llarg, vestits amb roba llampant i imposant el seu característic falset, però, en canvi, vaig poder observar tres nois molt joves, amb uns pentinats tipus beatle, amb roba senzilla i interpretant unes dolces cançons pop folk.

El grup va ser format al decenni dels 60 pels germans Gibb: Barry (veu i guitarra), líder de la formació, i els bessons Robin (veu i òrgan) i Maurice (veu, baix i piano), als quals de forma transitòria s’hi van unir Vince Melouney (guitarra) i Colin Petersen (baix). De la inicial etapa pop folk de la banda, cal destacar especialment els àlbums “Bee Gees’ 1st”, que conté “Holiday” i “To love somebody”, que va comptar amb un magnífic cover de la cantant Nina Simone, i “Horizontal”, amb la bella “Machassusets” en el seu repertori.

Posteriorment, després de les marxes de Melouney i Petersen, els Gibb, membres d’una família d’origen britànic emigrada a Austràlia, van entrar en un període de crisi i males relacions, fins el punt que Robin va abandonar temporalment la formació, en una etapa en què la trajectòria del grup va transitar per una època força irregular i inestable.

El ressorgiment dels Bee Gees va tenir lloc durant el segon lustre de la dècada dels 70 gràcies al boom de la música disco i la seva col•laboració al film “Saturday night fever”, dirigit per John Badham i protagonitzat per John Travolta, aportant-hi cançons com “Stayin’ alive”, la peça principal i estel•lar de la projecció, o “More than a woman”, encara que aquesta va ser interpretada per uns altres germans, els integrants de Tavares.

Durant aquella època, en què Barry va cantar l’ensucrada “Woman in love” amb l’estrella nord-americana Barbra Streisand, el trio va editar els populars àlbums “Children of the world”, amb el tema “You should be dancing”, i “Spirits having flown”, amb les peces “Tragedy” i “Too much heaven”, però després de la gravació del treball “Living eyes”, es va iniciar una profunda decadència.

Maurice i Robin van trobar la mort, respectivament, els anys 2003 i 2012. 

No hay comentarios: