domingo, 5 de julio de 2015

HISTÒRIA DE LA MÚSICA ROCK: NEW ORDER




Quan Ian Curtis, cantant i líder de Joy Division, va decidir acabar amb la seva vida, el futur del grup era lògicament incert, però els altres tres integrants de la formació, Bernard Sumner (veu i guitarra), Peter Hook (baix) i Stephen Morris (bateria), se’n van sortir amb decisió amb la fundació de New Order, conjunt al qual també es va unir Gillian Gilbert (teclats), nòvia de Sumner.

Si bé en un principi el quartet va continuar amb una línia bastant semblant a aquella que va caracteritzar Joy Division, és a dir, dins d’uns paràmetres corrents de l’escena postpunk, posteriorment el grup de Manchester, que es va instal•lar a l’illa balear d’Eivissa, va utilitzar un tipus de pop rítmic, ballable i molt tecnificat, amb un important ús de sintetitzadors, que va comptar amb un gran èxit i va exercir una enorme influència.

Produïts pel segell independent The Factory, el mateix que havia portat a terme la direcció de Joy Division, la primera etapa de New Order va comptar amb les edicions dels àlbums “Movement”, “Power, Corruption and lies”, al qual s’hi va afegir amb posterioritat, com a bonus track, la versió inicial del seu tema més conegut, “Blue monday”; “Low – life”, que conté les cançons “The perfect kiss” i “Elegia”, aquesta encara amb característiques postpunk, i “Brotherhood”.

L’època estel•lar del quartet britànic va tenir lloc entre finals de la dècada dels 80 i inicis del decenni dels 90, durant l’auge de la música dance, dels ritmes de l'acid / house i de l’escena Madchester, a la qual també hi van pertànyer bandes com Happy Mondays, Stone Roses o The Charlatans. Va ser aleshores quan New Order, a part de composar una versió molt més llarga de “Blue monday”, va editar els seus dos àlbums estel•lars: “Tecnique” i “Republic”, tots dos número u al Regne Unit. En el primer disc, hi destaquen “Round and round” i la brillant “Run”, mentre que del segon treball cal significar “World in motion” i “Regret”.

Després de l’edició de “Republic”, la formació anglesa va obrir un llarg parèntesi, fins que el grup va retornar amb l’obra “Get ready”, a la qual van seguir “Waiting for the siren’s call”, “Last siren” i “Music complete”, en una etapa marcada per la inestabilitat, doncs durant aquell període va abandonar la banda Cook, que va realitzar una gira amb una revisió dels principals temes de Joy Division.

No hay comentarios: