Alice in Chains. El guitarrista Jerry Cantrell, l’home fort del grup, i el cantant Layne Staley van fundar aquest conjunt a la ciutat de Seattle, que, malgrat àlbums importants com “Dirt”, va romandre a l’ombra d’altres bandes grunge com Nirvana, Pearl Jam o Soundgarden. Alice in Chains, que es va caracteritzar per un rock molt endurit, més allunyat del punk que altres formacions del gènere, va perdre Staley arran d’una sobredosi.
Foo Fighters. Arran del suïcidi de Kurt Cobain, Dave Grohl, bateria de Nirvana reconvertit en cantant i guitarrista, va formar el grup Foo Fighters amb el guitarrista Pat Smear, el baixista Nate Mendel i el bateria William Goldsmith. Després de dos àlbums força elogiats per la crítica i el públic, el primer de títol homònim i el fenomenal “The colour of the shape”, la formació es va erigir, en línies generals, en una de les grans bandes del planeta i en una genuïna stadium band. Arran de les marxes de Smear i Goldsmith, el conjunt de Seattle es va convertir en una eina molt personal de Grohl.
Hole. Banda encapçalada per la cantant i guitarrista Courtney Love, que va mantenir una tempestuosa relació sentimental amb Kurt Cobain, líder del trio Nirvana. El quartet, que va ser fundat a Los Angeles i, per tant, no pertany al clàssic nucli grunge de Seattle, el van completar Eric Erlandson (guitarra), Jill Emery (baix) i Caroline Rue (bateria). Els discs “Love though this” i molt especialment “Celebrity skin” van marcar la trajectòria de Hole, formació influenciada pels novaiorquesos Sonic Youth, la baixista dels quals, Kim Gordon, va exercir-hi de productora.
Mudhoney. Primera banda grunge en signar un contracte amb Sub Pop, el cèlebre segell discogràfic independent de Seattle que va acollir un gran número de grups pertanyents al gènere, si bé, posteriorment, Mudhoney es va veure eclipsat per altres formacions del gènere com Nirvana o Pearl Jam. El quartet el van fundar el seu líder Mark Arm (veu i guitarra), Steve Turner (guitarra), Matt Lukin (baix) i Dan Peters (bateria) i va triomfar gràcies a un estil que va fusionar el garage rock amb el punk rock, sense oblidar aportacions de hard rock i hardcore, i de manera especial mitjançant l’aclamat treball “Every boy deserves fudge”.
Soundgarden (foto). Primera formació grunge en fer el salt a una multinacional discogràfica, fet en el qual es va avançar a les llegendàries bandes Nirvana i Pearl Jam, encara que després va restar a l’ombra dels grups encapçalats per Kurt Cobain i Eddy Vedder. El conjunt el van fundar el cantant i guitarrista Chris Cornell, líder del quartet; el guitarrista Kim Thayil, el baixista Hiro Yamamoto i el bateria Matt Cameron, que posteriorment va tocar amb Pearl Jam. Amb un estil èpic i molt endurit, Soundgarden va aconseguir el seu punt àlgid gràcies a l’elogiat àlbum “Superunknown”, el qual alguns crítics igualen a “Nevermind” i “Ten”.
No hay comentarios:
Publicar un comentario