martes, 17 de mayo de 2016

HISTÒRIA DE LA MÚSICA ROCK: KINGS OF LEON












Els tres germans Followill, Caleb (veu i guitarra), Jared (baix i piano) i Nathan (bateria i veu), i el seu cosí Matthew (guitarra) van fundar a Nashville, una de les ciutats emblemàtiques del Southern rock, la banda Kings of Leon.

En un principi, el quartet va reivindicar el rock del sud dels Estats Units realitzat durant la dècada dels 70, mitjançant llegendàries bandes com Allmann Brothers Band o Lynyrd Skynyrd, amb una imatge similar a la dels músics que les componien, és a dir, amb barbes i cabells llargs. Malgrat la realització d’una música profundament americana, una barreja entre country i blues, el grup de Nashville va tenir, pel que fa a la seva primera etapa, molt més èxit a la Gran Bretanya que no pas als Estats Units.

El debut en gran format de la formació nord-americana va ser “Youth and Young manhood”, del qual en destacaria la pista “Trani”, gravant posteriorment el grup dels Followill “Aha shake heartbreak”. Els treballs, arrelats en el Southern rock, van ser tots dos número tres al Regne Unit, però no van ascendir massa amunt a les llistes de Billboard.

A partir de “Because the times”, el seu tercer àlbum d’estudi, número u a les llistes britàniques, es va produir un canvi important en la trajectòria de Kings of Leon: en primer lloc, el conjunt de Nashville va apropar-se a barems més experimentals i alternatius, fins el punt de ser anomenats des d’algun sector com els strokes del sud, i, en segon lloc, la banda va començar també a tenir repercussió als Estats Units. En el treball hi destaquen les peces “Knocked up”, l’excel·lent “On call” i “Ragoo”.

El primer gran triomf al seu país, però, no va tenir lloc fins a l’aparició de l’obra “Only by the night”, de nou número u al Regne Unit i el seu primer top 10 a Billboard. En el disc hi prenen part les cançons “Use Somebody”, “Notion” i “Sex on fire”, un dels seus temes més comercials i accessibles i un dels principals hits en la història del quartet. En aquest punt, Kings of Leon s’havia convertit ja en un veritable grup de masses.

Seguidament, la formació de Tennessee va editar els àlbums “Come around sundown”, que conté la meravellosa “The face”, per mi la millor cançó de tota la seva trajectòria, i “Mechanical bull", que compta amb les esplèndides “Temple" i “Wait for me”. Els dos discs van ser, novament, número u al rànquing del Regne Unit i es van enfilar fins al número dos als Estats Units.    

No hay comentarios: